Vrijwilligers van Coöperatie Polder Nijbroek zorgen voor woningen in eigen kern

PvdA – GroenLinks hebben een roodgroene taart gegeven aan de vrijwilligers van Coöperatie Polder Nijbroek. De coöperatie heeft een agrarisch perceel in de buurt van het dorp Nijbroek gekocht. Op het perceel worden woningen gerealiseerd en er wordt uitgezocht of kleinschalige energiewinning mogelijk is. Het is de bedoeling om een vrijstaande woning te realiseren op het terrein waar een boerderij stond (die enkele jaren geleden is afgebrand).  Achter de vrijstaande woningen komen vier schuurwoningen waarvan de twee hoekwoningen worden verkocht. De twee middelste woningen worden verhuurd aan jongeren die daar maximaal 5 jaar kunnen wonen. De woningen staan aan een mooi gezamenlijk erf.

Het realiseren van woningen is voor ons het belangrijkste verkiezingsthema. Het is belangrijk dat jongeren een woning kunnen vinden in de kernen. En dat nieuwe woningen zo duurzaam mogelijk worden gerealiseerd en bewoond.  Wij staan altijd open voor goede ideeën van inwoners en zullen proberen de voorwaarden zo te maken dat die tot ontwikkeling kunnen worden gebracht. Niet voor niets hebben wij Right to challengeopgenomen in ons verkiezingsprogramma.  Wij zijn van mening dat iedereen zich thuis moet kunnen voelen in Voorst.

Binnenkort organiseren wij samen met  PvdA Brummen en GroenLinks Brummen een themabijeenkomst over wonen en meer in het bijzonder Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Daarbij haakt ook gedeputeerde Peter Kerris aan om de visie van de PvdA Gelderland op dit thema toe te lichten.