Roodgroene taarten voor vrijwilligers de Benring

De Benring in Voorst was afgelopen week al in kerstsfeer. Overal hingen hulstversieringen en guirlandes. De dominante kleuren waren rood en groen. Onze roodgroene taarten pasten daar heel goed bij. De vrijwilligers van de Benring deelden de taarten meteen uit bij de koffie. Terwijl iedereen ervan genoot benadrukte Jan van Muyden het belang van vrijwilligerswerk. Hij sprak zijn grote waardering uit voor de mensen die aandacht hebben voor iedereen en sfeer brengen. Zonder hen zou het leven voor veel bewoners een stuk minder gezellig zijn. Van de aanwezigen kreeg Jan veel bijval. Onder de koffie vertelde één van hen: ‘Het is hier fijn wonen. Door de vrijwilligers horen wij ook wat er in het dorp speelt. Daar hebben we het dan later met elkaar ook weer over. Zo blijven wij ook betrokken bij het dorp en wat daar gebeurt’.

PvdA-GroenLinks vindt het belangrijk dat iedereen een in een fijne en veilige omgeving kan wonen. Vrijwilligers zijn daarvoor onmisbaar. Zij nemen de tijd om om te zien naar anderen. In ons #verkiezingsprogramma lees je onze visie op en standpunten over zorg en vrijwilligerswerk.