Henk van Zeijts wordt onze wethouder

Wij zijn blij dat we Henk van Zeijts aan jullie kunnen voorstellen als onze nieuwe wethouder.

Na het spijtige vertrek van Bert Visser begin april zijn we op zoek gegaan naar een goede opvolger.

Omdat dit een zurgvuldig proces is, hebben we jullie hier niet veel over kunnen vertellen.
Dat is nu voorbij en Henk zal in de raadsvergadering van 17 juni worden geïnstalleerd en de portefeuille van Bert oppakken.

Henk heeft een ruime politieke en bestuurlijke ervaring. Hij was lijsttrekker van GroenLinks in onze buurgemeente Lochem en was daar ook al van 2018 tot 2022 wethouder. In die tijd zorgde hij voor rust en stabiliteit in het sociaal domein, stak hij zijn nek uit voor de regionale energiestrategie en loodste hij het laanbomenbeleid en biodiversiteitsplan door de raad.

“Ik heb er erg veel zin in om aan de slag te gaan in de mooie gemeente Voorst. Met onderwerpen die mij aan het hart liggen, waaronder wonen, klimaat, landschap en biodiversiteit. Graag maak ik kennis met jullie, schroom niet om me te benaderen. Samen maken we de gemeente Voorst groener en socialer!”

We wensen hem veel succes en hebben alle vertrouwen dat hij zich net als Bert vol zal inzetten voor onze mooie gemeente.