Gerrit Kroes en zijn mensen houden Wilp vrij van zwerfvuil

Gerrit Kroes uit haalt met een aantal vrijwilligers regelmatig zwerfvuil op in Wilp en omgeving. Onderweg komt de ploeg van alles tegen. Complete verpakkingen van McDonalds, restanten van meubilair en natuurlijk de nodige blikjes en papiertjes. Het regelmatig opruimen heeft wel effect. ‘Als de omgeving schoon is lijken mensen toch minder geneigd om iets weg te gooien’ zegt één van de vrijwilligers. ‘Wij vinden het opruimen trouwens niet erg. Het is ook een gezellig moment om te bewegen en bij te praten. Het zou natuurlijk wel beter zijn als het oppruimen tussendoor niet hoefde’.
Partij van de Arbeid – GroenLinks Voorst hecht grote waarde aan een schoon leefmilieu. Daarom waarderen wij de inzet van vrijwilligers als Gerrit bijzonder. Wij steunen alle initiatieven die bijdragen aan het voorkomen van zwerfafval. Zo waren wij een voorstander van aansluiting bij de #statiegeldalliantie en zijn wij supporter van schoon van #nederlandschoon. Vrijwilligerswerk en een schone leefomgeving zijn belangrijke onderwerpen in ons verkiezingsprogramma.