Verkiezingsuitslag positief voor een sociale en groene gemeente Voorst

PvdA-GroenLinks Voorst kiezers: dank voor jullie stem! Er stemden verhoudingsgewijs meer mensen op PvdA-GroenLinks dan bij de vorige verkiezingen. Het is op het moment van dit schrijven nog even spannend, maar zoals het er nu naar uit ziet, vertaalt zich dit in een extra zetel. Dat zou betekenen dat we ons geluid nog beter naar voren kunnen brengen. En dat is nodig. Er staat de komende jaren veel op het spel. Iedereen is het erover eens dat er meer betaalbare woningen moeten komen. Wij willen dit graag in samenspraak met de inwoners doen. Door in gesprek te gaan en te blijven over waar, voor wie en door wie ontwikkeld kan worden. We gaan ons hard maken voor veilige en leefbare kernen en inzetten voor een groene invulling van het landelijk gebied. En eindelijk kan een punt gezet worden achter de slepende discussie over de Randweg

Blij met balans in de gemeenteraad
We zijn blij dat de verkiezingsuitslag meer balans brengt in de Voorster politiek. Gemeentebelangen blijft de grootste partij. Maar de dominantie is veel minder groot. De lokale fracties van CDA, VVD, PvdA-GroenLinks en Voortvarend Voorst houden elkaar goed in evenwicht met allen vooralsnog 3 zetels. D66 en SGP zijn mogelijke constructieve partners. De uitslag zorgt ervoor dat er veel verschillende geluiden de gemeenteraad te horen zullen zijn. Wij vinden dat belangrijk. Want wij zijn voor transparantie en politiek die over de inhoud gaat. Als in openbare debatten standpunten worden uitgewisseld en gezocht wordt naar meerderheden is de politiek voor inwoners interessant. Het maakt duidelijk wie zich voor welke onderwerpen sterk maakt. En contact opnemen met raadsleden is dan zinvol. Omdat zij echt iets kunnen betekenen.

Blijf ons steunen
Uit de verkiezingsprogramma’s en debatten is duidelijk geworden dat alle partijen streven naar betaalbare woningen, een zorgvuldige invulling voor het landelijk gebied en leefbare kernen. Maar er zijn ook grote verschillen over wat dat precies betekent en hoe het gerealiseerd kan worden. Doordat er balans is gekomen in de raad zijn er kansen om de politiek dichter bij de inwoner te brengen. Er worden meer verschillende standpunten naar voren gebracht en de controlerende rol zal beter kunnen worden uitgeoefend. Wij zien daarom de komende jaren met vertrouwen tegemoet. Ons motto blijft: ‘We doen het samen’.  Dus neem contact met ons op als je iets opvalt in de gemeente of ergens tegenaan loopt. Dan kijken wij wat we kunnen betekenen.